"Ingen annan är online-syndromet"

I dagens samhälle finns det många olika sätt att kommnicera med varandra utanför det vanliga face-to-face samtalet. Detta kan inkludera msn, skype, facebook med mera. Men denna konstanta online-statusen har inte bara gett oss fler sätt att prata med våra vänner, det verkar också har gett oss ett större behov av att prata med någon. Tänk på det. Om internet går ner känner vi oss helt plötsligt avskurna från våra vänner och resten av världen trots att den finns där utanför ditt fönster eller ett telefonsamtal bort.

Alla dessa olika sätt har alltså gett oss en mer-smak av att alltid vara i kontakt med någon när man sitter framför datorn.
Vi har alla personer på vår msn-messenger, facebook-chat etc som vi inte känner så väl men som finns där av den ena eller andra anledningen. Vi pratar inte med dem ofta eller kanske inte känner dem alls men när ingen annan är online och vi känner suget då kan vi klicka upp dem ändå. Detta är vad jag kallar "Ingen annan är online-syndromet".

Detta är något jag själv märkt av när någon på mina listor som jag inte känner klickar upp mig och det kan få ganska positiva följder då man får prata med någon man inte vanligtvis pratar med.
Men jag tycker fortfarande detta online-pratsug som skapats av alla dessa olika chatt-tjänster är ganska intressant.
Hur ofta gör ni detta själva? Berätta gärna för mig i kommentarerna.

RSS 2.0