Dagens lärdomar

  • Fråga alltid om en främmande dator har antivirusprogram, för det är inte en självklarhet. (Enligt pojkarna har de inte antivirusprogram installerat för att de tar upp för mycket prestanda?) Men precis som killarna sa så har de velat återställa den ett tag nu. Imponerande hur de fixa att få tag på datorns filer. De körde Ubuntu från dvd-drivern och fick tag på filerna på det sättet när inte Windows XP startade.

  • Lägg inte filer på skrivbordet eller hemkatalogen. Då kan du (för det mesta) inte komma åt dem genom Ubuntu för Windows "skyddar" filerna som ligger där...? Men som var hade jag inte lagt något viktigt där som inte också låg rakt på C: som vi kom åt.

  • Det är inte varje dag ett projekt går framåt, var bara tacksam när det inte går bakåt... ;)

"ECDL förbannelsen" eller saker jag lärt mig

Tänkte skriva ner lite visdomsord jag lärt mig. För det första: javascript är inte snällare när man väl lärt känna den...Jag kan väl egentligen inte säga detta då jag bara är en ytlig bekantskap till denna värdiga fiende men känslan kvarstår. Som tur e så har jag hjälp här på praktiken av en mycket snäll kille vid namn Magnus. Om man ber om hjälp får man den. Jag försöker dock att inte be för ofta. Att försöka lösa det själv stärker karaktären.

Vi satt också på lunch häromdan och diskuterade som vanligt spel, deadlines och andra ämnen nära besläktade med företaget eller manskaran.

Då kom vi in på de som tar konkakt med ens företag. Jag började med att berätta om olika företag och försäkringsfirmor som tagit kontakt sen jag regstrerade mitt eget bolag. Min favorit är de som erbjöd att bygga mitt nya webbdesignsföretag en billig hemsida. De kollar inte ens vad det är för företag alls...Samtalet gick in på de som tar kontakt utan den minsta undersökning om vad företag är eller vad de sysslar med.

Sen berättade David, en annan trevlig prick här om någon som hade tagit kontakt om att killarna här lätt och billigt kunde ta ECDL körkortet alltså "datorkörkortet". Detta till ett företag som hårdkodar spel, sysslar med 3D och photoshop på hög nivå...

Datorkörkortet handlar alltså om excell, word, windows operativ system etc.
Detta körkort är inte värt mycket i den här världen alltså enligt killarna och det kan jag förstå.

Men här kommer lärdomen...Om du har tagit ECDL körkortet, skriv det inte ens på ditt CV om du söker jobb inom digitala Media branschen för då kan du mycket väl bli bortsorterad i första gallringen.

Kundmöte med Pixcode

 

Igår hade jag en av de bästa dagarna i min praktik hittills. Jag gick på kundmöte med Thomas Magnusson som är grafiker/webbdesigner hos Pixcode.

Som ni vet är jag på The bearded ladies Consulting som bland annat är ett spelutvecklarföretag. Detta företaget är dock nära besläktad med företaget Pixcode som sysslar med webbdesign och många uppdrag för SAAB.
Från början skulle jag varit heltid på Pixcode men efter att SAAB kommit på fötter drog de ner på webbdesignsdelen för att kunna koncentera sig mer på SAAB.
Men eftersom webbdesign-delen fortfarande finns har vi kommit överens om att jag ska hoppa emellan företagen lite, vilket jag uppskattar då jag får vara hos två företag och få mer erfarenhet.
Så i måndags ringde Henrik Bergström, VD för Pixcode, mig och frågade om jag ville följa med på kundmöte på tisdag och såklart sa jag ja.
Mötet var en med en revisor-byrå vid namn Concentra nere på strandgatan i trollhättan som ville fräscha upp sin nuvarande hemsida.

Vi mötte Monica Kyrkander som var VD för att diskutera hur en ny sida kunde se ut.

 

Det var otroligt att få vara med, att sitta där som en del av ett riktigt möte och höra vad kunde ville åstadkomma med sidan, vad hon ville den skulle innehålla etc och komma med idéer och förslag då det var passande. Mötet varade i två timmar och när det var över sa Thomas att jag skött mig bra och kommit med bra och fräscha förslag.

Sedan åkte vi iväg till Pixcodes kontor och sammanställde de anteckningar som vi tagit. Thomas var riktigt trevlig och på kontoret fick jag också se gamla flashsidor han hade gjort och även nytt material. Jag visade också honom den senaste sidan jag gjort för Narratio AB som nu är nära att bli färdig och han var också ganska nyfiken på Wordpress då de inte har jobbat i det utan har sitt egna CMS som är baserat på ASP inte PHP.

Efter allt var klart gick vi och åt hamburgare och fortsatte diskutera branschen, min utbildning och vad som är intressant och bra att veta om diverse saker. Magnus poängterade att det kan vara bra att vara mycket duktig på en specifik sak, men att det också vara bra att vara en mångsysslare men jag ska försöka ta till mig det.
Thomas själv beskriver sig själv mer som en grafiker medans Henrik (VD) är hårdkodaren. Själv vet jag inte vem jag är riktigt än men jag hoppas att kunna lära mig en del av de båda.
Jag blev så inspirerad av dagen att jag gick hem direkt den dagen och började skissa på ett förslag hur Concentras nya hemsida skulle kunna se ut.

RSS 2.0