Första jobbet som skribent!

Pixcode var en av webbföretagen som jag fick intervju med för höstens praktik och det verkar lovande. Men nu har jag också blivit erbjuden en timanställning som skribent för att skriva innehållet för minst en hemsida som de just ska börja producera. Jag har pratat med Henrik Bergström som är VD för företaget och efter vår intervju för praktik undrade han om han kunde ringa mig innan praktiken började för en timanställning som skribent på ett nybörjat projekt och jag sa såklart: JA!.

Nu har han hört av sig om att han ska ha möte med företaget som har beställt en sida imorgon, och sedan ska han ta kontakt med mig så jag får reda på det jag behöver för att utföra jobbet.  Jag är väldigt glad då jag alltid älskat att skriva och det här är ett perfekt tillfälle att slå samman det med min nya favoritsyssla: webbdesign!


Praktikmöten

Så nu har jag mailat minst 10 olika praktikplatser och jag har hittills varit på två intervjuer och haft mailkontakt med några andra. Mitt första möte var med direktonline som var väldigt positiva men efter mötet var dåliga på att ringa tillbaks och allt slutade med ett mail där de skrev att de hade hittat nån med mer erfaren vilket jag tror var lite av en ursäkt...

Mitt andra möte var med Anders Dahlgren på Bobolo i Göteborg på Viktoriagatan. Han var riktigt trevlig och riktigt duktig på det han gör. Han är en sån som hellre skapar något eget istället för att använda någon annans och det beundrar jag. Han verkade väldigt entusiastisk i det han gjorde och verkar vara full av idéer som verkar sprudla ut ur honom och hans enda problem kan vara en brist på tid. Jag tror jag skulle vara lycklig lottad att få lära av honom och praktisera där.
Jag har också haft kontakt med en byrå vid namn Tigerton och trots att de sa att eftersom de själva var konsulter och därför inte kunde erbjuda en särskilt rolig praktikplats verkade de intresserade av att hålla uppe kontakten med mig då jag har kunskaper inom filmredigering och likande som de saknar och finner intressant för framtida sammarbeten. Ser fram emot det.
Imorgon ska jag på möte med Henrik från Pixcode här i Trollhättan, önska mig lycka till!
Om de gillar mig blir mitt största problem att välja mellan de två, finns för- och nackdelar med dem båda...


RSS 2.0