Yrken för Anna.

NU börjar jag tänka på vilka slags yrken jag skulle vilja söka till då min utbildning går mot sitt slut.
Detta inkluderar även framtida utbildningar.
Jag har som sagt redan startat mitt eget företag men då jag inte tycker att jag har fått en tillräcklig utbildning inom varken grafik eller webbdesign känner jag mig inte bekväm i att söka jobb som art director eller webbdesigner/utvecklare.

Men jag har fortfarande en tredje skicklighet som stödjer mig: skrivande. Detta är något jag alltid gillat då jag gillar att uttrycka mig på underliga och speciella vis som skiljer sig från det vanliga. Med detta i åtanke har jag redan sökt en sommarkus i att skriva för webben för att förbättra denna kunskap ytterligare för att sedan försöka söka jobb som Copywriter.
Detta tror jag kan ge mig en chans att få jobba inom branschen jag vill. Det kan börja som konsultjobb vilket det redan på ett sätt har med konsultjobbet jag just nu gör för Pixcode med att skriva texter för en hemsida de producerar. Men tänk om jag skulle kunna få jobba inom detta. Få skriva och hitta på udda och roliga texter för t.ex. reklamkampanjer. Jag skulle då också kanske kunna få jobba nära en grafiker eller art director och då även lära mig från dem om jag har tur... Detta är en av mina första tankar om det framtida arbetslivet.

Imorn ska jag och Fredrik också till Göteborg för att gå på en mässa för yrkesutbildningar. Jag har hört länge nu att det finns bra kortare yrkesutbildningar för grafiks design i göteborg på runt ett eller två år. Imorn är ett lika bra tillfälle som något att åka dit och ta reda på information om dem nu innan C uppsatsen börjar på allvar.
En kortare utbildning som fokuserar endast på design och grafik tror jag kan bli en bra uppbalansering efter denna utbilning som koncentrerade på båda delarna vilket gjorde att designen ibland kom i kläm.

Dessa är mina två tankar hittills, skriver nya när de kommer och kom gärna med egna förslag eller tips då jag är öppen för dem.

Ny portfolio

Nu har jag äntligen skapat en ny portfolio. Här kan man se allt jag vill att ni ska se...och kanske lite till.. ;)
Det känns så skönt att ha allt samlat igen och i ett forum jag känner mig bekväm med att visa.
Det är en väldigt enkel portfolio då mitt mål var att när jag äntligen hade tid få ut något snabbt, och det viktigaste för mig för att äntligen kunna visa upp allt på ett ställe för första gången på länge...

Jag har också sett till att inkludera mitt företag ninino webbdesign i denna portfolio då den fått sin egna sida. Då mitt företag inte är så stort än så tyckte att det här var ett okej sätt att visa upp att det finns samtidigt som sidan i fråga då också kunde visa upp projekt jag gjort privat. Det är lite "två flugor i en smäll" - syndromet.

Jag vet inte hur länge jag kommer behålla denna portfolio men bara vetskapen om att den finns och att det som finns där är synligt skänker mig en ganska stor trygghetskänsla...
www.annalerneryd.se


RSS 2.0