Praktiksökning

Då jag har sökt jobb i ett tag nu sen sommaren utan att få några större napp ändrar jag nu riktning och börjar söka praktik istället. Tänker att det finns en chans att företag är mer villiga att ta in en entusiastisk praktikant än en ny heltidsanställd. Men några frågor som slår mig är:
  • Vem försäkrar en när man är ute på praktik om man inte har högskolan i ryggen?
  • Måste man vara inskriven på arbetsförmedlingen för att få söka praktik, eller tar företag emot ändå?
  • Hur är det bäst att söka?
Sista frågan kan jag väl egentligen svaret på men undrar lite hur ni andra gör. Skriv gärna en kommentar här, på twitter (ninino86) eller fb (Anna Lerneryd)


Kommentarer
Postat av: Nicolas Contreras

1. Vet inte om det finns någon praxis på den punkten men ta upp det med arbetsgivaren - är de vettiga kan de antingen förse dig med en försäkring eller berätta hur du ska göra. Testa även med facken, de är bra på sånt.



2. Du måste inte vara inskriven på Arbetsförmedlingen för att söka praktikplats men ibland finns det möjlighet att få betald praktikplats om du går via dem.



3. Du har säkert dina egna sätt självklart är det alltid enklast att börja med de kontakter du redan har. Fråga vänner, klasskompisar, föräldrar osv. Ju fler "krokar" du lägger ut desto större chans att få napp.



Ett annat bra tips vid sökandet är att du inte mejlar ut ditt cv direkt utan kortfattat berättar varför du skriver och erbjuder att skicka ett cv om intresse finns. På så sätt får du med företaget på ett tidigt stadium i processen.



Lycka till!

2011-11-14 @ 21:12:09
URL: http://www.praktikant.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0