Elegant Typografi

 

Idag blev det en tutorial i Photoshop, för att det är mycket viktigt att bli bättre i den här programmet och jag kan nu säga att Pen tool inte längre är min fiende utan att den nu är mycket samarbetsvillig med mig och Brush tool för att skapa bland annat det här.
Tutorialen kan ses på

http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/text-effects/elegant-typography-on-vista-background.html
och den innehöll bland annat pen tool, effekthantering och gradient.

Jag blev mycket nöjd med resultatet.


Praktikmöte med de skäggiga damerna

Så idag har jag haft ett praktikmöte med min kommande praktikplats.
Sen jag skrev senast om min praktikplats så har platsen ändrats från Pixcode till Thebeardedladies Consulting.
Pixcode ska inom en snar framtid lägga ner sin webbavdelning så Henrik Bergström från Pixcode frågade ett annat företag han har hjälpt till att starta om jag kunde få vara där istället.
För detta kommer jag vara evigt tacksam till Henrik som kunde lämnat mig i bakvattnet men som inte gjorde det. Så nu ska jag vara på The Bearded ladies som är ett spelföretag här i Trollhättan och sitter borta på Innovatum.
Jag kommer förhoppningsvis få jobba lite med webb då Henrik är lite intresserad att starta en blogg för företaget och göra dess kundkontakt lite mera aktiv och personlig men eftersom det är ett spelföretag kommer jag kanske få sitta och modellera lite i Maya så det är dags att damma av den kunskapen också. Ska försöka modellera lite i dagarna som kommer är det tänkt.
Jag ska också läsa på mer om företaget och det senaste spelet det släppt som heter Landit Bandit och finns att köpa till Playstation 3 Online.
Stället verkar riktigt fint och består av fem trevliga killar i fina lokaler, jag tror jag kommer trivas där.
Deras hemsida är www.thebeardedladiesconsulting.com och där kan man se trailer för spelet, lite info om killarna men också en mycket rolig slumpgenerator för att ta fram företagsnamn...för vad tror ni The Bearded Ladies kom ifrån egentligen?

Som ni ser har jag också bytt bakgrund på bloggen, vad tycks? Det var ett försök till att skapa en bakgrund där man inte skulle kunna se var den börjar och slutar men av nån anledning kan man nog se det ändå men jag tycker den duger tills vidare.

Dagens photoshop tutorial

Idag valde jag en photshop tutorial vid namn "Create a magical flaming heart illustration" som kan hitta här:
http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/create-a-magical-flaming-heart-illustration-in-photoshop-basix/

Denna tutorial innehöll arbete med pen tool vilket jag vill bli bättre på, mycket användning av warp funktionen under transform som jag aldrig använt innan  plus massa små tricks och knep för att få bilden att ser mer verklig ut.

Tutorialen var inte svår även om den var pillig men något negativt var att vissa saker fick man ladda ner färdiga istället för att göra dem själv i photoshop och då lära sig det också. Ett exempel på det är dimman inuti hjärtat som fanns att ladda ner färdigt från sidan.
Annars det så var det en bra tutorial för de som precis som jag ligger på lätt/medelnivå inom photoshop.

Här är mitt resultat.

Jag inverterade också färgerna i den färdiga bilden för skoj skull.

 


Illustrator tutorials

Så jag tar tag i det jag inte kan och försöker bättra mig. Detta betyder bland annat att öva mer på illustrator. Ett program jag aldrig kunnat väldigt mycket om men som kommer till stor nytta om jag ska arbeta inom mitt valda fält.
Så igår satt jag och gjorde några Illustrator tutorials för att bli mer bekväm med programmet och det var inte lika pilligt som jag trodde. Visst var det inlärningssträcka och skillnaderna i menyer och utseende från photoshop gjorde sig tydligt påminda men efter en liten tid gick det ganska bra och jag kan nu säga att jag kan programmet åtminstone lite bättre.
Självlärandet fortsätter men tills vidare, här är de tre färdiga bilderna jag producerade inuti Illustrator igår...


RSS 2.0